Herstellingswerken oever Zuid-Willemsvaart in Neeroeteren

Grafitti Neeroeteren

Momenteel voert de Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de oever van de Zuid-Willemsvaart in Neeroeteren. Hierdoor is het jaagpad langs de kanaal, ter hoogte van de Tismansweg tot aan De Borg, afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er is een omleiding voorzien.

De werken duren tot oktober 2020. Tot die tijd zal het jaagpad niet toegankelijk zijn.

De veiligheid van de achterliggende woonkern is de hoofdreden voor deze werken. Het is een structurele herstelling van de oever houten damplanken vervangen worden door metalen damplanken. Met dit metalen damwandscherm zal de totale stabiliteit van dit dijklichaam verbeteren; op gebied van weerstand tegen afkalving aan de oeverzijde, waterdichtheid van de dijk en afschuiving van het volledige dijklichaam.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *