Nieuwe toekomst voor de Kinrooise kerkgebouwen via kerkenbeleidsplan

Iedere dinsdag in februari werd er, in het kader van de opmaak van het kerkenbeleidsplan, een brainstormavond over de toekomst van de kerkgebouwen georganiseerd. Vier avonden in vier kerken – Geistingen, Kinrooi, Ophoven en Kessenich – leverden maar liefst 400 aanwezigen en 350 ideeën op. Het begeleidend architectenbureau stelt volgende week de resultaten per kerk voor tijdens een infomoment in GC De Stegel.

Burgemeester Jo Brouns: “Na de brainstormsessies ging het studiebureau MAP Depot – Architectuur Depot aan de slag om alle input van de brainstormavonden te ordenen en om per kerk een gepaste invulling – neven- en/of herbestemming – te zoeken. Daarbij werd eveneens rekening gehouden met criteria als het ambitieniveau, de inpassing in de lokale gemeenschap, de beoogde doelgroepen, omkeerbaarheid van de ingrepen, …. Dit heeft geresulteerd in een of meerdere voorstellen per kerk die reeds voorgesteld werden aan een werkgroep.”

Met 400 aanwezigen en 350 ideeën tijdens vier brainstormavonden in vier kerken werden heel wat inwoners betrokken in dit participatietraject voor het kerkenbeleidsplan.

Schepen van kerkfabrieken Wim Rutten: “Iedereen die benieuwd is naar de vertaling van de ideeën, is welkom op woensdag 24 april in GC De Stegel om 20u00. Dan zal er één avond georganiseerd worden voor alle kerken tesamen. Er zal gestart worden met een korte algemene uiteenzetting over het gelopen traject. Nadien kunnen alle aanwezigen in de vorm van een infomarkt de concrete denkpistes van alle kerken ontdekken aan de hand van pancartes. Voor ieder van de vier betrokken kerken, voorziet MAP Depot een hoekje met tekst en uitleg. Deze pancartes blijven tot zondag 28 april tentoongesteld in de inkomhal van GC De Stegel. Daarna verhuizen ze naar de desbetreffende kerken in de gemeente Kinrooi.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *