Sluiting perceel en opstallen na vondst drugslaboratorium

Wiet marihuana cannabis

Burgemeester Heijmans van Weert heeft besloten een perceel met opstallen aan de Breijbaan (ongenummerd) tot 17 oktober 2019 te sluiten. Dit gebeurt nadat hier in oktober 2018 door de politie een in werking zijnd drugslaboratorium is aangetroffen.

De politie trof op dit perceel aan de Breijbaan op 3 oktober 2018 een in werking zijnd drugslaboratorium aan. Daarom wordt het perceel met opstallen vanaf 16 april tot 17 oktober 2019 gesloten. Tot die tijd is het verboden het perceel of de gebouwen te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Weert een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid).Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *