Okra Trefpunt Bree gaat op dagreis naar Bastogne, Houffalize en Samrée

Op dinsdag 16 april 2019 vertrok een grote groep leden van het Okra Trefpunt Bree voor een dagreis naar Bastogne, Houffalize en Samrée. Toen de autobus om 9.30 uur in Bastogne aankwam, stond er al een lekker tasje koffie met een croissant klaar. De Okra-leden bezochten het vernieuwde Bastogne War Museum. De vier hoofdpersonages Emile, Mathilde, Hans en Robert begeleidden de bezoekers.

“Daarna gingen we naar Het Mémorial van Mardasson, een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen”, klinkt het. “De tijdelijke tentoonstelling ‘Art Liberty: From the Berlin Wall to Street Art’ wordt er georganiseerd naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen en de 30ste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur. Voor het standbeeld van de zoenende matroos maakten we een groepsfoto.”

Daarna trokken de leden verder naar Vayamundo in Houffalize voor een smakelijk middagmaal. “Om 15.00 uur verwachtte chocolatier Cyril ons in Samrée. Hij maakt meer dan 80 verschillende soorten pralines volgens artisanale methodes en hij gebruikt enkel chocolade met 100 procent cacaoboter. Ter plaatse kregen we uitleg over het maken van pralines en chocolade en mochten we natuurlijk ook proeven. Stipt om 16.45 uur vertrokken we opgewekt en tevreden over onze uitstap terug naar Bree”, aldus de organisatie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *