Dagopvang voor ouderen in klooster Birgittinessen in Weert

De gemeente Weert geeft Punt.Welzijn opdracht de mogelijkheden te onderzoeken voor het openen van een dagopvang voor ouderen in het klooster van de zusters Birgittinessen in de Maasstraat in Weert. De vestiging van deze ouderen dagopvang wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de organisatie van de Crossmoor Charity Cup.

De gemeente Weert steunt het plan omdat een dagopvangvoorziening voor ouderen er niet alleen voor zorgt dat de ouderen een geschikte dagopvang hebben, maar er ook voor zorgt dat mantelzorgers tijdelijk worden ontlast van de zorg voor hun naasten. Door de Dagopvang krijgen ouderen zorg die anders door familieleden, buren of vrienden geboden moet worden. De gemeente staat positief tegenover dit initiatief en wil daarom ondersteuning bieden door Punt Welzijn opdracht te geven deze mogelijkheden te verkennen.

Omdat de opbrengst van de Crossmoor Charity Cup een éénmalige donatie en is geen structurele financiering is, moet Stichting Dagopvang Weert voor deze extra huiskamer in het Birgittinessenklooster structurele kosten gaan begroten.. Dit zal gevolgen hebben voor de jaarlijkse subsidie die de gemeente verstrekt aan de Stichting Dagopvang Weert. De nieuwe dagopvang wordt de 6e dagopvangvoorziening in Weert.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *