Davidsfonds laat belangstellenden kennis maken met Urbex Fotografie

Op 8 mei organiseert het Davidsfonds Kinrooi een thema-avond rond Urbex-fotograftek.

Urban exploring, afgekort urbex, is Engels en betekent letterlijk ‘het verkennen van het urbane (stedelijke)’, alhoewel het zich net zo goed op het platteland kan afspelen. Mensen die verlaten gebouwen bezoeken en foto’s maken om de pracht van het verval te tonen. Dit hoeft niet altijd op verre locaties te zijn; ook in onze omgeving zijn er mooie verlaten locaties en infrastructuren. Wie kent niet de vroegere bakkerij de Renet in Elen, of TISM in Bree?

Het Davidsfonds Kinrooi heeft Raf ‘Tuur’ Vanthoor uitgenodigd om belangstellenden kennis te laten maken met deze ‘kunstzinnige’ vorm van fotografie. Hij zal zijn beelden tonen van bekende en minder bekende verlaten plaatsen.

Raf Vanthoor is afkomstig van Ophoven. In de loop der jaren hebben de mensen hem leren kennen als Tuur, de naam die hij vroeger als d.j. gebruikte. Fotografie is echter de rode draad in zijn leven en deze microbe erfde hij van zijn vader die een fervent amateurfotograaf was. Tijdens de periode dat hij als d.j. werkzaam was, verdween de interesse voor fotografie een beetje, maar bij de opkomst van de digitale fototoestellen begon het weer te kriebelen om terug foto’s te maken.

Zijn favoriete onderwerpen in de fotografie zijn vervallen en verlaten gebouwen zoals oude fabriekspanden, voormalige ziekenhuizen of scholen, kastelen, kerken… Hij noemt het een vorm van architecturale archeologie.

De thema-avond gaat op 8 mei door om 20.00 uur in de eetzaal van lagere school 3K aan het Nelisveld in Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *