Gratis veldbloemenzaad voor inwoners Hamont-Achel

Als bloemen- en bijenvriendelijke stad zorgt Hamont-Achel voor de bloemetjes en bijtjes. Met het oog op biodiversiteit kan je naar jaarlijkse gewoonte dan ook een zakje veldbloemenzaad van 100 gram komen afhalen op het stadhuis of gemeenschapshuis. Dit jaar viel de keuze op het Brandenburgermengsel. Dit bevat een combinatie van één- en tweejarige soorten zoals Boekweit, Phacelia, Bernagie, Korenbloem, Serradelle, Dille…

Heb jij een braakliggend stukje of een verloren hoekje in je tuin? Dan kan je dit inzaaien met een veldbloemenmengsel. Door te kiezen voor veldbloemen, vermijd je het gebruik van pesticiden en heb je een hele zomer lang een prachtig kleurenpalet aan bloemen in je tuin. Daarnaast help je op deze manier de bijen en andere insecten aan voedsel.

Nieuw dit jaar is de fotowedstrijd die de stad organiseert om zo het bloeiende Brandenburgermengsel extra in de kijker te zetten. Stuur jouw foto van je ingezaaide veldbloemen in bloei door naar infodienst@hamont-achel.be en maak kans op een tuinpakket ter waarde van 50 euro. De ingestuurde foto’s zullen op Facebook verschijnen.

Er kan maximaal één pakketje veldbloemenzaad per adres afgehaald worden en dit zolang de voorraad strekt. Afhalen kan vanaf dinsdag 23 april tijdens de openingsuren van het onthaal van het stadhuis en gemeenschapshuis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *