GREENYARD Maaseik verwelkomt flitsende Xavi Folguera op de set-up

Als Belgische topclub die elk jaar opnieuw ook Europees wil schitteren, heeft GREENYARD Maaseik de missie om elk jaar opnieuw te sleutelen aan dé mix van enerzijds bewezen klasse en ervaring, en anderzijds jong toptalent dat hopelijk het potentieel heeft om bij ons volledig te ontbolsteren, het team reeds op korte termijn wat bij te brengen en snel door te groeien tot Europees niveau.

Deze missie is tegelijk een vloek: het werk is nooit af. Elk jaar opnieuw kiezen spelers voor een nieuwe uitdaging of een volgende stap in hun ontwikkeling, het échte grote werk in een topcompetitie of meer speelgelegenheid elders.

Andere spelers zijn er dan weer niet helemaal in geslaagd de hooggespannen verwachtingen volledig in te lossen of passen om heel diverse redenen niet meer in het totale plaatje.

De voorbereiding voor komend seizoen is al een tijdje druk bezig. Ons transfernieuws voor 2019 startte enkele weken geleden al met de aspecten klasse, ervaring en stabiliteit: de recente contractverlenging voor clubmonument Jelte Maan was en is een ferme opsteker in die sector.

Die klasse en ervaring vinden we eveneens bij Xavi Folguera, tot het voorbije weekend spelverdeler bij Par-ky Menen. Xavier Folguera Estruga, zo heet hij voluit, (°27/8/1988, 1m82), is afkomstig van Andorra en allicht de beste set-up die dit Pyreneeënlandje ooit heeft voortgebracht.
Voor spelers als Folguera werden superlatieven en epitheta als ‘oogstrelend’, ‘fluwelen toets’ of ‘gouden vingers’ uitgevonden. Xavi Folguera speelde in het verleden bij Numancia (ESP), Ibiza (ESP), Andorra (ESP), Almería (ESP), heel even bij AXIS Guibertin, Teruel (ESP) en de voorbije twee jaar bij Menen. Vanaf komend najaar toont hij zijn kunstjes in de STEENGOED Arena.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *