Een maatschappelijke blik op de situatie in Limburg

In een nieuw en uitgebreid cijferdossier werpt de dienst Data & Analyse van de provincie een blik op de maatschappelijke situatie in Limburg met behulp van kerncijfers, die vanuit een visie samengebracht worden in verschillende synthesematen. De synthesematen laten toe een globaal en samenvattend beeld te schetsen, de aparte indicatoren helpen in te zoomen op details.

Het cijferdossier werpt een blik op de maatschappelijke situatie in Limburg in tien hoofdstukken. Om te beginnen kijkt men naar het leeftijdsprofiel (01) en de diversiteit van de bevolking (02). De situatie op het vlak van armoede (03) bekijkt men op basis van een synthesemaat voor vijf levensdomeinen. Omdat armoede meer is dan een gebrek aan inkomen en in feite verwijst naar uitsluiting op meerdere levensdomeinen tegelijk, construeerden de onderzoekers een synthesemaat die een ruime set van indicatoren in vijf dimensies bundelt.

In deze armoedemaat kijkt men we naar de relatieve aanwezigheid van groepen mensen voor wie volgende sociale grondrechten in het gedrang komen: het recht op inkomen (04), op arbeid (05), op gezin (06), op wonen (07) en op onderwijs (08).
Met een blik op de criminaliteit (09) en de verkeersveiligheid (10) sluiten de onderzoekers dit cijferdossier af.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *