Bouw Terhills loopt volgens plan

De planning van de bouw van het vakantieresort op Terhills loopt volgens schema. De raad van bestuur van Terhills NV besliste over de aanbesteding van de bouwwerken en gaf zo groen licht voor de realisatie van de woningen en de infrastructuur van het resort. Verwacht wordt dat het vakantiepark in het najaar van 2020 haar deuren zal openen. Het resort krijgt 250 vakantievilla’s met een duurzaam karakter die ingebed worden in de natuur.

De Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, heeft als opdracht om de voormalige mijnsite van Eisden met haar unieke industriële erfgoed om te vormen tot een bovenregionale toeristische bestemming. De Raad van Bestuur geeft vandaag groen licht voor de realisatie van de vakantiewoningen en infrastructuur. Het totale investeringsbedrag waarvoor goedkeuring werd gegeven is 56 miljoen euro.

De Raad heeft beslist dat finale onderhandelingen kunnen aangevat worden met Willemen Construct als aannemer voor de bouw van de vakantievilla’s. Voor het lot infrastructuur gaat het over de THV Willemen Infra/ Van de Kreeke/ Aertssen. De beslissing werd genomen na een uitgebreide analyse van de verschillende voorstellen in de aanbestedingsprocedure. Binnen het consortium van Willemen Construct zijn verschillende andere onderaannemers betrokken. Eén daarvan is MBS, die zal instaan voor de productie en bouw van de houtskeletwoningen.

De centrale faciliteiten zoals het zwembad en de centrale voorzieningen komen later in het bouwtraject aan bod. De aanbestedingsprocedure van dit deel van de werken loopt momenteel nog. Een gunningsbeslissing wordt nog voor de zomer genomen.

“Met het vakantiepark staan we zonder twijfel voor de meest impactvolle economische ontwikkeling op één van de mooiste sites van Vlaanderen. Het wordt de kroon op het werk van wat al een complex herbestemmingstraject is geweest. Het nieuwe Terhills resort, samen met het reeds bestaande Terhills hotel en het Terhills-aanbod, wordt uitgebouwd tot het kloppend hart van de voormalige mijnsite van Eisden. De geschatte 230 directe jobs die het resort zal genereren, betekenen een stimulans voor het Maasland dat nood heeft aan extra impulsen op vlak van economische groei. Bovendien zal er een substantiële tewerkstelling zijn, dit jaar al, tijdens de bouwfase”, zegt Tom Vanham, CEO LRM.

Naar aanloop van de start van de bouw van het vakantieresort in het voorjaar van 2019 worden er enkele proefwoningen gebouwd op Terhills. De ervaringen die worden opgedaan bij de bouw van deze proefwoningen, zijn waardevol bij de uitrol van de vakantiewoningen in het park.

Er zijn vijf types van villa’s, gaande van 2, 4, 6, 8 of 12 personen, alle ingebed in het groen en gelegen langs het water. Ongeveer de helft is verbonden via bosrivieren geconnecteerd met de Grote Plas, ook de anderen liggen aan het water.

Rudy Hulsman, Algemeen Directeur Terhills NV: “De energiezuinige villa’s worden gebouwd met duurzame materialen. Houtskeletbouw zorgt ervoor dat de woningen naadloos opgaan in het landschap. Het vakantiepark zal gebruik maken van de groene elektriciteit die opgewerkt wordt op de site: (drijvende) zonnepanelen en het Terhills batterijenpark. Het autoluwe park wil haar gasten op een duurzame manier vervoeren en maakt maximaal gebruik van milieuvriendelijke vervoermiddelen: elektrische fietsen, shuttles, bootjes en golfkarretjes. Het wordt een recreatieve groene parel waar we Limburg internationaal op de kaart willen zetten. Het project zal de regio een sterke economische en toeristische dynamiek geven.”

Verwacht wordt dat het vakantiepark haar deuren opent in het najaar van 2020. Pierre & Vacances Center Parcs neemt zoals bekend de uitbating van het park voor haar rekening.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *