VBS Uiterwaard en Stad Dilsen-Stokkem staan 'Paraat voor de schoolstraat'

De Vrije Basisschool Uiterwaard Stokkem en het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem gaan deelnemen aan de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’. Deze campagne roept alle Vlaamse scholen op om van 6 tot 31 mei 2019 een schoolstraat te testen, en dus wordt de Gallestraat tijdens die periode zo’n schoolstraat.

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur wordt afgesloten. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden.

VBS Uiterwaard was vragende partij om deel te nemen aan het project ‘Paraat voor de schoolstraat’, aangezien men op die manier werk kan maken van een verkeersveilige schoolomgeving met minder conflictsituaties, sociaal contact, beweging en duurzame verplaatsingen. Iets waar we allemaal beter van worden dus.

Onlangs vond er een overleg plaats met de buurtbewoners en de schooldirectie. Om tot een geslaagd proefproject te komen, wordt dagelijks van iedereen een kleine inspanning gevraagd. We rekenen hiervoor ook op het begrip en de medewerking van de buurtbewoners. De schooldirectie zal ook nog overleg plegen met de ouders en de leerlingen goed informeren. Voldoende sensibiliseren rond veiligheid in het verkeer is en blijft zeer belangrijk.

Na de proefperiode van vier weken zal de Stad Dilsen-Stokkem het principe evalueren, samen met de school, en beslissen of er vanaf volgend schooljaar al dan niet een permanente schoolstraat zal worden ingericht.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *