Uniek fietsen door de regio langs de Grensmaas

Dat onze regio mooi is, behoeft geen verdere uitleg. De Maas, die letterlijk de grens tussen Nederland en België is, werd door de massale grindwinning qua zicht gewijzigd, maar neemt de laatste jaren steeds mooiere vormen aan.

Op het platform van de website van de Verkeersbureaus is een mooie route uitgestippeld die trekt van Maastricht naar Thorn en over de plekken in de streek diverse wetenswaardigheden doorgeeft, waaronder de Stad Maaseik die in 1244 stadsrechten kreeg, een klooster uit 720 in Aldeneik, het Wijndomein Aldeneyck, het veerpontje in Ophoven en het gezellige VVV Kantoor.

De fietstocht van ruim 75 kilometer biedt een diversiteit aan landschappen, met als centrale kenmerk ‘Mooder Maas’.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *