VC GREENYARD Maaseik snoept thuisvoordeel al meteen terug af

Schiervelde was dé place to be voor alle volleybalfans afgelopen zaterdag. Na de reguliere competitie en de play-offs was het nu tijd voor de apotheose van een lang seizoen: de finales. De West-Vlamingen hadden een streepje voor dankzij het thuisvoordeel en bewezen in de laatste confrontaties dat ze toch lichtjes favoriet waren. Maar Maaseik, in een lichte underdogpositie dus, bewees eerder dit jaar al dat het kon winnen op Schiervelde.

Beide teams begonnen vanzelfsprekend met hun sterkste opstellingen en dat was vanaf het begin te merken. Over 4-4 kon Maaseik een eerste keer uitlopen. Het leek er lange tijd goed uit te zien voor iedereen die de roodhemden een warm hart toedraagt maar niets was minder waar. Kapitein Maan kreeg zijn recepties niet meer onder controle in het slot van de set en weg was de voorsprong: 23-21. Roeselare duwde door en pakte de eerste set met 25-21.

In de tweede beurt ging de thuisploeg rustig verder op haar elan, 9-5. Beetje bij beetje nam Maaseik de draad weer op en kwam terug op gelijke hoogt bij 11-11. Grozdanov (die later tot star of the game werd verkozen) gooide zich vol in de strijd en scoorde aan de lopende band. Na 17-17 zorgde hij dat zijn team helemaal terug op de rails stond. De blauwhemden waren het noorden even kwijt en voor iedereen het door had was de set al gedaan: 21-25 en de bordjes hingen weer gelijk.
De derde set begon een beetje onrustig. Kapitein Tuerlinckx maakte zich net iets te boos op de onschuldige paal die het net recht houdt na een aanvallende misser, geel van scheids Gysel bij 7-7. Maaseik liet zich niet van de wijs brengen en ging verder op het niveau van de vorige set: van 14-18 naar 17-21 en het zag er goed uit. De derde set eindigde uiteindelijk, opnieuw, op 21-25.

De Maaslanders waren aan een sterke wedstrijd bezig maar Knack vocht zich beetje bij beetje terug in de race voor de overwinning. Tegen het einde van de set stond er 17-17 te lezen en kon de set en dus de wedstrijd nog alle kanten op. Onder impuls van een herboren Tuerlinckx greep Roeselare de set uiteindelijk (opnieuw!) met 25-21 en moest een tiebreak de beslissing brengen.

In die beslissende set werd meteen duidelijk wie met het meeste vertrouwen op het veld stond, de thuisploeg. Van Hirtum, die aan een dijk van een wedstrijd bezig was, nam zijn ploeg mee op sleeptouw. Toen Verhanneman een blok plaatste op Tammemaa bij 11-5 konden de blauwhemden de overwinning al ruiken. Maar dat was zonder de moed en vechtlust van Maaseik gerekend. Na een weergaloze comeback zorgde, uitgerekend Tammemaa, met een knap kill block op Van de Velde voor 14-14. De matchballen vlogen in het rond maar er kwam maar geen einde aan deze zenuwslopende vijfde set. Het was pas bij 18-19 dat het doek over de partij viel. Zimmerman met de reflex in verdediging op een bom van Tuerlinkx, Maan die de bal uit het kon vissen en Dronkers die de bal zonder veel moeilijkheid moest overspelen. De Roeselaarse hoofdaanvaller kon vervolgens de iets minder pas niet oplossen en besloot in de rode muur: 18-20 en 2-3. Wat een partij en wat een comeback!

Een ongelooflijk slot zorgt ervoor dat de Maaslanders het thuisvoordeel meteen overnemen. Door te gaan winnen in het hol van de leeuw werd er ook al wel een eerste mentale tik uitgedeeld. Maar er is absoluut nog niets beslist. Nu woensdag staat er opnieuw een hoop druk op de ketel. Thuis winnen is misschien wel een must. Voor het 25ste jaar op rij gaat of Roeselare of Maaseik de landstitel grijpen, maar wie van de twee het meeste kans maakt is ondanks deze overwinning nog steeds meer dan moeilijk te zeggen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *