Angstige tijden voor fruittelers door nachtvorst

De voorbije dagen hebben veel fruittelers de weerberichten nauwlettend in de gaten gehouden. Nachtvorst stond op het weer-menu en dat is nu net de grootste angst voor de telers van appels, peren en kersen.

Men moest beregenen om zo de bloesem te voorzien van een laagje ijs. Het ijs rondom de bloesem beschermt deze tegen bevriezing want binnen de ‘ijs-cocon’ vriest het niet. Voor kersentelers is dit geen optie. Kersenbloesem kan men alleen door open vuren aan te leggen en hopen dat de temperatuur boven nul blijft.
Spannende tijden voor alle fruittelers. Gelukkig ziet het er naar uit dat vanaf woensdag geen nachtvorst meer te verwachten is.

Foto: Lei Spreeuwenberg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *