Concertreis Koninklijke Harmonie van Thorn naar Sint Petersburg

Op zaterdag 27 april aanstaande vertrekt de Koninklijke Harmonie van Thorn op Concertreis naar Sint Petersburg. Op uitnodiging van het Rimsky-Korsakov Musical College nemen de Bokken van Thorn deel aan een cultureel uitwisselingsproject en zullen ze concerteren in de concertzaal van het conservatorium en in de Lutherse Kerk in Sint Petersburg.

Er ligt een verzoek tot uitwisseling van slagwerkstudenten van het conservatorium Maastricht en het Russisch conservatorium in het najaar van 2019, waar de directeur ter plaatse de verdere invulling wil verkennen.

Naast concerteren, zullen de Bokken ook het prachtige cultureel erfgoed in Sint Petersburg bezichtigen. Op het programma staan een Citytour, een bezoek aan museum De Hermitage, het Peterhof (ook wel het Russische Versailles genoemd met zijn sierlijke paleizen en fraai aangelegde tuinen) en een concert van het Mikhailovsky Symphony Orchestra in een origineel Russisch theater.
Om dit alles mogelijk te maken, is de reiscommissie bestaande uit spelende leden en achterban al bijna een jaar lang bezig met het regelen van vervoer, accommodaties, visa en de ontwikkeling en afstemming van het programma ter plaatse. Ook zijn er aparte afspraken nodig voor het transport van grote instrumenten zoals bastuba’s, euphoniums, bassax, baritonsax en trombones. Die mogen namelijk niet zonder ‘safety care’ in het luchtruim van het vliegtuig mee.

Dit alles maakt dat de kosten van deze concertreis niet gering zijn. Er zijn door vereniging al verschillende activiteiten ondernomen om deze kosten te kunnen financieren. Zo werd er een netwerklunch in de Oranjerie verzorgd. Een houtensemble heeft een benefietconcert verzorgd tijdens een zakelijke bijeenkomst van Regitel ICT. Tijdens de kerstmarkt werden er Russische accessoires voor in de kerstboom en lekkernijen verkocht, in maart zijn er twee drukbezochte Mosselavonden op de Bokkenstal georganiseerd en met carnaval zijn er heerlijke traditionele Thoearse nonnevotten verkocht. Bijdragen aan deze unieke uitwisseling zijn nog steeds van harte welkom via de crowfundingspagina die in het leven is geroepen. Ondersteun deze culturele reis via www.gofundme.com/concertreis-kht!

De avonturen van de Koninklijke Harmonie van Thorn zijn op Social media te volgen. Tijdens de reis worden foto’s en video’s geplaatst op Facebook (Koninklijke Harmonie van Thorn) en Instagram (koninklijke_harmonie_van_thorn).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *