Dirigent Michel Vanderhoven neemt afscheid van fanfare Opoeteren

Na bijna 34 jaar zal Michel Vanderhoven zijn dirigeerstokje neerleggen als dirigent bij de Koninklijke Fanfare Sint Dionysius van Opoeteren. Het zal een einde van een tijdperk zijn en dat kan alleen maar in stijl worden afgesloten.

Met als titel ‘Ciao Maestro!’ wil Michel Vanderhoven samen met zijn geliefde korps nog een laatste maal de pannen van het dak spelen. Michel, die in 1985 als jonge snaak aan de leiding kwam bij de fanfare, nam het dirigeerstokje over van zijn mentor Jan Steutelings. Hij zorgde, hand in hand met het bestuur, ervoor dat het Opoeterse korps een verjongingskuur onderging. Dit resulteerde in een echte boost bij het aantal leden, een jeugdmuziekkamp en prachtige resultaten tijdens wedstrijden.

Michel heeft er tevens voor gezorgd dat de fanfare van Opoeteren in contact kwam met het Spaanse orkest ‘La Lira’ van Amposta. Het werd de start van vele concertreizen. Hij zal zijn loopbaan als dirigent op geheel eigen wijze afsluiten. ‘Ciao Maestro!’ zal niet enkel een résumé zijn van de bekendste werken. Er wordt momenteel nog volop gerepeteerd aan nieuwe muziekstukken. Dit enkel om van het evenement, met gastoptreden van de percussiegroep, solisten en artiesten, weer een waar spektakel te maken!

Het concert ‘Ciao Maestro!’ zal doorgaan in Ontmoetingshuis de Riet (Opoeteren) op zaterdag 18 mei 2019 om 19.30 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *