Infomoment wolven en… particulier kleinvee

Op donderdag 9 mei organiseert het Agentschap Natuur en Bos samen met enkele andere partners een studieavond over schapenhouderij en wolven. Deelname aan deze avond is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Deze avond is ook interessant voor particulieren met ander (klein)vee.

Sinds januari 2018 werd een eerste, vrouwelijke wolf terug waargenomen in Vlaanderen, gevolgd door een tweede, mannelijke wolf in de zomer van 2018. In Vlaanderen is de wolf beschermd door de Europese en de Vlaamse wetgeving. De terugkeer van de wolf zorgt voor diverse vragen, zorgen en problemen bij schapenhouders. Niet onterecht, want het is reeds vaker aangetoond dat de schapenhouderij getroffen wordt door wolven. Ook voor particulieren met andere dieren (ganzen, eenden, geitjes, pony, …) kan deze infosessie interessant zijn.

Tijdens een informatieronde in de kern van het wolvengebied willen de verschillende betrokken overheden de schapenhouders informeren en antwoorden bieden op prangende vragen. Tijdens deze studieavond zal er ondermeer een uiteenzetting gegeven worden over:
– het gedrag van de wolf ten aanzien van vee
– te nemen maatregelen om schade te voorkomen
– mogelijke subsidies voor preventieve maatregelen
– mogelijke schadevergoeding bij schade door wolven

Iedereen is welkom op donderdag 9 mei vanaf 20.00 uur in het stadhuis van Bree (Vrijthof 10). De infosessie vindt plaats in de kapel. Inschrijven kan online.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *