Kinderen leren koken met KVLV Aldeneik – ’t Ven

Als kinderen koken, dan is het sowieso feest. En omdat Pasen nadert en het vakantie is, is dit een uitgelezen moment om de kinderen een namiddag te animeren. Zo kookten onlangs zo’n 20 kinderen samen met KVLV Aldeneik – ’t Ven een heus menu bij elkaar.

Een twintigtal enthousiaste kinderen werden in groepen verdeeld om zo vier kookeilanden te bemannen. Zo kon een groep aan de slag met het bereiden van soep, uiteraard met verse groeten. Een tweede kookeiland werd voorbehouden voor het samenstellen van fruitspiesjes, weer met vers gesneden fruit. Een andere groep ontfermde zich over de bereiding van pizza.

De groep met de meeste kandidaten was die voor het gebak. Dat gebak bestond uit stapelkoekjes met botercrème, die vervolgens met vingerkoekjes en M&M’s tot echte pronkstukken omgetoverd werden.

Na de bereiding van de verschillende gerechten sloot iedereen aan om alles te mogen proeven. De jonge koks en kokkinnen zijn eenparig tot het besluit gekomen dat de namiddag geslaagd was, wat ook volmondig werd bijgetreden door de begeleidende ouders of grootouders en niet minder door de inrichtende KVLV.

Foto: Rik Driessen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.