Taptoe QueensParade Beek viert jubileum met Leids topkorps Kunst & Genoegen

Op 27 april kleurt Beek weer oranje. Hoogtepunt van Koningsdag in Beek is de 15e QueensParade op Sportlandgoed De Haamen. Dan treedt tijdens de jaarlijkse taptoe de internationaal vermaarde Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden op. Maar ook op andere plaatsen in Beek wordt Koningsdag uitbundig gevierd met tal van (kinder)activiteiten.

De Beekse QueensParade bestaat dit jaar 15 jaar. De organisatie heeft daarom kosten noch moeite gespaard om het publiek dit jaar een spektakelstuk voor te schotelen. Maar liefst drie korpsen van de Leidse muziekvereniging Kunst en Genoegen treden op 27 april om 19.00 uur aan om op Sportlandgoed De Haamen een spetterend optreden te verzorgen.

Het paradepaardje van Kunst en Genoegen is hun Show & Marchingband. Dit toporkest treedt geregeld op in binnen- en buitenland en mocht onder meer tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima hun kunsten vertonen. Maar ook Jong Kunst en Genoegen (muzikanten tussen 9 en 16 jaar) en Kunst en Genoegen 3 geven de 27e april act de préséance. Dat betekent dat maar liefst 150 muzikanten van Kunst en Genoegen samen optreden op één evenement én dat is in Nederland nog niet eerder vertoond.

Voor een ultieme Beekse Koningsdagbeleving bezoek je dus ’s avonds de taptoe op sportlandgoed De Haamen. Maar ook overdag is er van alles te doen en te beleven. In Beek worden tussen 13.00 en 16.30 uur op het sportlandgoed diverse creatieve workshops en sportclinics gehouden. Er is een grote kindervrijmarkt en je kunt je er aanmelden voor de streetparade waaraan kinderen met versierde fietsen, steps of karretjes mogen deelnemen. De streetparade begint om 19.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Om 19.30 uur begint de taptoe, die om 22.10 uur spectaculair wordt afgesloten met een unieke show van licht en muziek.

Kijk hier naar de beelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.