Uit welk hout is de Meester van Elsloo gesneden?

Op woensdag 22 mei 2019 komt kunsthistorica Dr. Famke Peters naar Maaseik. De Pater Sangerskring wist de kunsthistorica, die werkzaam is in het gerenommeerde Koninklijke Instituut voor het Kunstpatrimonium te Brussel, als lector naar Maaseik te halen.

Voorafgaand aan het bezoek van de Pater Sangerskring Maaseik aan de tentoonstelling ‘De Meester van Elsloo’ in het Bonnefanten in Maastricht op zaterdag 25 mei, is deze specialiste in de laatmiddeleeuwse beeldsnijkunst dé autoriteit om ons in te wijden in de verfijnde expressiekracht die talloze houtsculpturen van deze kunstenaar(s), bekend onder de noodnaam Meester van
Elsloo, in onze regio nog steeds uitstralen.

Famke Peters studeerde kunstwetenschappen aan de KU Leuven. Sinds 2003 werkt ze als kunsthistorica in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Ze specialiseerde zich in laatmiddeleeuwse kunst in de Zuidelijke Nederlanden, en vooral in laatgotische houtsculptuur. Ze coördineerde het onderzoeksproject over de Meester van Elsloo en beet zich vast in het kunsthistorisch onderzoek van deze prachtige beelden en hun fascinerende maker(s).
De lezing op woensdag 22 mei start om 20.00 uur in ‘De Beurs’ aan de Markt in Maaseik. Niet-leden van de Pater Sangerskring betalen € 3,00 en leden € 2,00.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *