VC GREENYARD Maaseik laat kans op finaleticket liggen

De STEENGOED Arena liep afgelopen zaterdag aardig vol. Meer dan 2500 supporters kwamen kijken hoe Maaseik eventueel een ticket voor de titelfinales kon afdwingen in een echte clasico.

Maaseik had aan een punt genoeg om zeker te zijn van een plaats in de finale. Roeselare stond er iets slechter voor en had een 0-3 of 1-3 overwinning nodig om met een gerust hart terug naar West-Vlaanderen te keren.

In de eerste set werd meteen duidelijk wie er het meeste zin in had: Knack Roeselare. Met een machine die op volle toeren draaide kon het Maaseik op het einde van de set even afhouden waardoor de logische 21-25 volgde.

In de tweede set verliep alles een stuk spannender. De supporters zaten op het puntje van hun stoel en zagen de thuisploeg na een thriller de bordjes gelijk hangen, 27-25.

De derde en vierde set werden een spiegelbeeld van de eerste set. In het spel moest Maaseik absluut niet onderdoen. Maar de vele opslagmissers, 25 (!!!) over een hele wedstrijd, deden de thuisploeg de das om.

Coach Banks zag het gebeuren en de frustraties liepen zienderogen op. Hij kreeg in de vierde set nog een gele kaart voor spelvertraging aangesmeerd nadat de wedstrijdleiding hem een derde time-out toestond. De blauwhemden konden uiteindelijk juichen na 22-25 en 21-25: 1-3 en de spelers van Maaseik stonden er verslagen bij.

Een hard verdict voor VC GREENYARD Maaseik dat nu terug met de voeten op de grond staat. De play offs zijn (onnodig door dit thuisverlies?) spannender dan ooit waardoor Maaseik nu vol aan de bak moet volgende week in Menen.

De roodhemden tellen nu exact evenveel punten als Roeselare (10) terwijl Aalst, dat thuis tegen Menen won, volgt op 7 punten. De laatste speeldag zal bepalen wie samen met Roeselare de titelfinales zal spelen: VC GREENYARD Maaseik of Lindemans Aalst.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *