Zeepziederij Bree gaat in najaar open


De nieuwe cultuurtempel van de Stad Bree zal het komend najaar worden geopend. De Zeepziederij zal de theaterzaal zijn die in de plaats van de Breughelzaal zal komen.

De naam Zeepziederij is een naam met een achterliggende gedachte. “Deze naam past bij Bree en haar geschiedenis”, zo vertelt burgemeester Liesbeth Van der Auwera van de Stad Bree. Op de site waar de nieuwe theaterzaal zal komen was vroeger een zeepziederij gevestigd.

Over de realisatie van de nieuwe theaterzaal is een maatschappelijk debat aan te pas gekomen. “Dat is ook prima, omdat het vele verenigingen, inwoners, maar bovenal cultuur betreft”, aldus burgemeester Van der Auwera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.