Weert investeert 2.8 miljoen euro in opknappen sportpark Boshoven

Sporthal Boshoven

De gemeente Weert gaat het sportcomplex Boshoven de komende 4 jaar een grote opknapbeurt van bijna 2.8 miljoen euro geven. Over de plannen voor het verbeteren van het sportpark wordt al sedert 2014 gepraat. Dit jaar nog worden de plannen voor het aanpassen van het sportpark uitgewerkt.

Sportpark Boshoven bestaat inmiddels zo’n 40 jaar. Dat betekent dat een deel van de infrastructuur van het sportpark inmiddels danig verouderd is en dringend aan een grote beurt toe is. De gemeente krijgt steeds vaker klachten over storingen. Ook het parkeren, de openbare verlichting en de gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van de huidige tijd en veel sportvelden hebben een grote opknapbeurt dringend nodig. Op sportpark Boshoven staat de gelijknamige sporthal, Poppodium De Bosuil en de Hangout. Voetbalvereniging FC Oda en de Scheidsrechtersvereniging zijn met een aantal voetbalvelden op het complex gevestigd naast nog een aantal andere gebruikers.

De plannen voor de grootschalige opknapbeurt van het sportpark zijn opgesteld in samenspraak met Open Club Weert Noord Verenigd, een organisatie waarin de gebruikers van het sportpark samenwerken. FC Oda, Lifestyle Health and Prevention (LSHP) en COVS (Scheidsrechtersvereniging) hebben plannen om hun accommodaties op te knappen of deels te vervangen en herschikken. Verder zullen de parkeervoorzieningen en de fietsvoorzieningen verbeterd worden en autoverkeer en langzaam verkeer worden zoveel als mogelijk is van elkaar gescheiden. Ook krijgt het sportpark een nieuwe, duidelijk herkenbare entree en als geheel een betere meer representatieve uitstraling.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *