Centraal stembureau in Bree op 26 mei: Sporthal Bree

Stembureau verkiezingen stemmen

Op zondag 26 mei trekken de kiezers weer naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. In Bree is deze stembus voor de tweede keer elektronisch, en voor de eerste keer op één locatie.

De kiezers van Bree zullen net zoals in 2018 weer elektronisch gaan stemmen. Het stadsbestuur kocht toen 65 stemcomputers aan die we allemaal al eens hebben kunnen testen. Deze verkiezingen worden ze terug klaargezet voor een nieuwe stemronde. In het stadhuis en in de bibliotheek zal weer een test-pc staan zodat men vooraf eens kan oefenen.

De grote verandering is dat alle kiezers van Bree op dezelfde locatie terecht kunnen: de Sporthal van Bree, Sportlaan 6. Alle inwoners kunnen hun stem komen uitbrengen tussen 08.00 en 16.00 uur.

Indien men toch verhinderd is die dag, kan men een volmacht geven aan iemand anders. Op deze manier kan de volmachtdrager in diens plaats stemmen. Dit kan bijvoorbeeld voor personen die wegens ziekte of verblijf in het buitenland niet tot op het stembureau geraken. Raadpleeg alle gevallen van uitzondering online of bel even naar de dienst burgerzaken.

Het volmachtformulier kan men ook gratis bij burgerzaken ophalen, of men kan het downloaden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *