Demowedstrijd Wandelvoetbal van FC Maasland NO

Het Retroteam van FC MAASLAND NO Wandelvoetbal speelt 10 mei een demo-wedstrijd tegen Hamont.

De voetbalploeg in Kinrooi startte een dik anderhalf jaar geleden met wandelvoetbal. “In de regio werd het nauwelijks gespeeld, enkel in Maasmechelen en Genk waren er wandelvoetbalploegen, maar nu dus ook in Kinrooi”, zo reageert initiator Harry Jans die het idee uit Engeland en Nederland haalde.

Uit onderzoek blijkt dat twee op drie ouderen niet voldoet aan de zogenaamde FITnorm: ze komen per week niet aan één uur lichamelijke activiteiten waarbij hun hartslag en ademhaling versnellen. Dat kan anders maar het is daarbij wel belangrijk dat de mensen plezier beleven aan de sport. Ook sociale contacten zijn erg belangrijk op oudere leeftijd: één op drie ouderen die niet sporten, wil méér sociale contacten. Bij sportende ouderen is dat maar één op zes. Zij hebben immers hun medesporters als sociaal contact.

Elke woensdagmiddag wordt er gespeeld in de sporthal van Kinrooi. Geïnteresseerden zijn welkom eens een kijkje te komen nemen.

De wedstrijd start om 19.00 uur en zal plaats vinden op de terreinen van FC Maasland NO in Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *