Laatste 10 dagen om Kinrooi mee te maken

Op 18 maart lanceerde gemeente & OCMW Kinrooi het online burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be. Ondertussen staat de teller op meer dan 600 geregistreerde personen en een kleine 100 voorstellen en ideeën.

De meeste voorstellen vallen onder het thema een fijne(re) buurt en leefomgeving. Mobiliteit, straten en pleinen zijn vaak terugkerende subthema’s. Ook in de thema’s zorgen voor elkaar en voor anderen en leven, organiseren en beleven zijn al ideeën gepost. De eerste fase van de participatie loopt nog tot 18 mei.

Op dit moment hebben zich reeds 617 personen geregistreerd op kinrooimeemaken.be. Zij kunnen allen een voorstel of idee posten op het e-platform. Ook voor of tegen een bepaald idee stemmen kan, maar dat gebeurt anoniem. Enkel bij een voorstel of reactie, wordt een naam getoond. Als men de ideeën alleen maar wil lezen, kan dat zonder registratie op kinrooimeemaken.be maar dat verdient niet de voorkeur. De participatie is natuurlijk pas een feit als men registreert, reageert en stemt.

Nadat alle ideeën verzameld zijn, gaat een kernteam aan de slag om alle voorstellen te verwerken. De ideeën dienen als inspiratie voor de Meemaakdagen op 11 en 18 juni. Dan zal het gemeentebestuur in gesprek met alle geïnteresseerden over de toekomst van de gemeente Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *