Weert heeft nu 50.000 inwoners

Jaylinn is de 50.000ste inwoner van Weert. Zij werd op 3 mei geboren. Daarmee is een mijlpaal voor de stad bereikt.
Het gemeentebestuur wil dit graag vieren. Daarom gaat burgemeester Jos Heijmans, samen met gouverneur Theo Bovens, op vrijdag 10 mei op kraambezoek bij de boreling en haar ouders.

De ouders van Jaylinn hebben de geboorteaangifte en ondertekening van de akte geheel digitaal gedaan in het SJG. Dat is sinds enkele weken mogelijk als baby’s in het Weerter ziekenhuis geboren worden.

Tijdens het bezoek van de burgemeester en gouverneur nemen zij enkele cadeautjes mee, zoals een slabbetje. Verder krijgt Jaylinn onder meer een abonnement voor recreatief zwemmen van zwembad De IJzeren Man voor de eerste 12 jaar van haar leven. Ook ontvangt ze een tegoedbon voor 2 Bospopkaartjes voor als ze 18 jaar wordt.
Daarnaast wordt de geboorte van de 50.000ste inwoner herdacht door het planten van een appelboom. Deze komt te staan in Boshoven, de wijk waar Jaylinn woont, en wordt daar binnenkort in aanwezigheid van de burgemeester en haar ouders geplant.

Weert is een groeiende, bruisende stad voor jonge gezinnen. Een stad waar het goed wonen en werken is. Burgemeester Jos Heijmans: “Voor het eerst in de historie heeft de gemeente Weert meer dan 50.000 inwoners. De gemeente is blij dat Weert al jaren groeit, tegen de provinciale én landelijke trends in.
We zijn een evenwichtige stad die aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren en daar moeten we op blijven focussen. We moeten scherp blijven in ons handelen en zoeken naar kansen en mogelijkheden op alle gebied, zoals werkgelegenheid, zorg, onderwijs, economie, recreatie en toerisme. En onze ogen niet sluiten voor snel veranderende omgevingsfactoren.”

De herdenkingsboom wordt een appelboom, want dat is de boom van de liefde. Hij staat symbool voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Vroeger werd deze boom naast het huis geplant ter bescherming, maar ook om liefde te ontvangen. De prachtige bloesem van de appelboom is het teken dat de lente is begonnen, maar ook in het najaar is deze boom een lust voor het oog. De boom blijft klein, maar draagt grote vruchten. De traditie leert dat de laatste appel altijd aan de boom moet blijven hangen, om voor het volgend jaar zeker te zijn van een goede oogst.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *