Wensmuur Bocholt wordt Europese wensdroom

Op 4 en 5 mei plaatsten jongeren uit drie landen hun wensen voor Europa op een muur in het kader van een artistiek jeugdproject tijdens het Bocholter Kunstkarree onder de noemer ‘Wunschzaun – Europäischer Wunschtraum’.
Het Kunstkarree is een jaarlijkse kunstmarkt voor amateurkunstenaars in Duits Bocholt. Jaarlijks nemen er ook amateurkunstenaars uit Belgisch Bocholt aan deel. Dit jaar was er een speciaal project waarbij 18 jongeren tussen 14 en 17 jaar uit België, Nederland en Duitsland hun wensen voor Europa op een muur bij een bouwwerf op een kunstige manier mochten ventileren. En dat deden ze met verve. Vrede, gelijkheid en milieu waren de meest in het oog springende thema’s van de jongeren.

Begeleidster Eva Verbakel vat het mooi samen: “Dit weekend kreeg ik de kans om samen met zes tieners uit ons Bocholt deel te nemen aan een ongelooflijk cool Europees kunstproject in Duits Bocholt”, vertelt Eva. “Samen met andere jongeren uit Duitsland en Nederland kregen we een lange blanco muur van 14 meter in het midden van de stad waarop de tekst ‘Europe for future’ stond. Bij elke letter van die tekst moesten we op zoek gaan naar een eigen, politiek standpunt om onze toekomst beter te maken. Dat moesten we vervolgens artistiek uitwerken op de muur. Het was een fantastische ervaring, met super enthousiaste en gedreven jeugd waar ik dit mee mocht delen. Marco, Stiene, Faith, Roos, Franka en Yana, merci dat ik jullie mocht begeleiden deze dagen en wat ben ik trots op jullie zalige resultaten!”

Foto: Koen Nijsen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *