Informatie-avond WBM-gebouw in bomvolle Zaal

Pastoor Greymansstraat Stramproy

Met 400 aanwezigen was de Zaal in Stramproy bomvol tijdens de informatieavond over het WBM-gebouw. Door het buurtcomité, de Dorpsraad en een 5-tal gemeenteraadsleden werd ingegaan op de feiten en omstandigheden van de plannen om 204 arbeidsmigranten in het oude WBM-gebouw te gaan huisvesten.

Ondanks de emoties die het plan oproept, werd de avond netjes gevolgd door alle aanwezigen. Er werd uitgebreid aandacht gegeven aan de situatie waarin de arbeidsmigranten straks terecht komen. De vraag is of de WBM-locatie ook de bedoeling is van de nota. Met 4 persoonskamers in de kelder, en veel asbest in het gebouw, roept dat toch wel vragen op. Ook werd de vrees voor overlast toegelicht, alsmede de procedure hoe een en ander liep en zal gaan lopen.

Het standpunt van de buurt en de Dorpsraad is dat 204 bewoners van het oude gebouw er te veel zijn, en te dicht bij de woonwijk en het centrum van het dorp. Gelet op de beperkte handhavingscapaciteit van de gemeente en de politie, wordt onacceptabele overlast gevreesd. Door 5 raadsleden werd toegelicht hoe men over het plan denkt. Voor de ene partij is dat een prima plan, voor de andere een dossier waar ze veel spijt van hebben. Ook bleek dat partijen vooral op de procedure ingingen, zonder hun mening in de Zaal te laten horen.

Een vervolg is op 15 mei, dan is er een commissievergadering. De lopende petitie is al ruim 1500 keer ondertekend, en zal worden aangeboden aan de wethouder.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *