Kenniscentrum voor grensarbeiders

Dat er in onze regio veel grensarbeiders wonen en werken, is duidelijk. De universiteiten van Maastricht en Hasselt zijn bezig met de opbouw van een kenniscentrum rondom gastarbeid. Hiermee wil men de problematiek in kaart brengen waar grensarbeiders mee te maken krijgen.

In België gelden andere fiscale regels dan in Nederland. Omdat er in Belgisch-Limburg bijna 18.000 inwoners werkzaam zijn in Nederlands-Limburg en andersom 2.150 vanuit Nederlands-Limburg in Belgisch-Limburg komen werken, zijn de universiteiten van mening dat het hoog tijd is voor de oprichting van een kenniscentrum.

Het kenniscentrum wil de grote groep grensarbeiders daarover beter informeren, meldt Radio 2. Tegelijk zal het kenniscentrum de Nederlandse en Belgische overheden aanbevelingen doen om hun wetten beter op elkaar af te stemmen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *