Herinrichting kruispunten Opglabbeek van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van begin mei tot het najaar op de Weg naar Meeuwen (N76) in Opglabbeek. De kruispunten met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Tijdens de eerste fase van half mei tot half augustus wordt een bypass aangelegd aan de rotonde van de Weg naar Meeuwen en de Bedrijfsstraat. De minderhinder-maatregelen milderen de impact op het doorgaand verkeer. Spoedig starten de werken ter hoogte van de Bedrijfsstraat.

Langs de rotonde op het kruispunt van de Weg naar Meeuwen met de Bedrijfsstraat komt een bypass. Deze moet ervoor zorgen dat verkeer vanuit Meeuwen richting Genk vlot langsheen de rotonde kan rijden. Hierdoor komt er ook meer capaciteit vrij op de rotonde, waardoor de andere rijbewegingen vlotter en veiliger kunnen verlopen. Zo wordt een eerste flessenhals weggewerkt.

Vanaf woensdag 8 mei zal de aannemer gedurende een drietal nachten tijdelijke wegenis langs het kruispunt aanleggen, telkens tussen 22u en 06u. Om deze voorbereidende werken uit te kunnen voeren, wordt de Bedrijfsstraat telkens tijdelijk afgesloten ter hoogte van de rotonde. Voor deze weggebruikers voorziet het agentschap een lokale omleiding via Industrieweg-Noord. Op de N76 geldt tijdens de nachtelijke werkuren beurtelings verkeer met verkeerslichten ter hoogte van de rotonde.

Vanaf 13 mei 2019 start dan de aanleg van de bypass. Door gebruik te maken van de tijdelijke wegenis en versmalde rijstroken, zullen alle rijrichtingen open blijven en wordt de impact voor het verkeer zo sterk mogelijk beperkt.

Vanaf half augustus tot het najaar schuiven de werken dan op naar het kruispunt van de N76 met de Weg naar Zwartberg. Daar verdwijnt de rotonde, die de verkeersintensiteiten niet efficiënt verwerkt krijgt, en komen er slimme verkeerslichten in de plaats. De doorgang tussen de de Weg naar Meeuwen en de Weg naar Zwartberg is dan in bepaalde deelfasen van de werken afgesloten. Gemotoriseerd verkeer van en naar Opglabbeek zal een omleiding volgen over het bedrijventerrein. Handelaars blijven steeds bereikbaar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *