Godsdienstleerkracht Basisschool Ophoven maakt indrukwekkende inleefreis naar Israël

In de paasvakantie heeft Marie-Paul Westhof, godsdienstleerkracht aan basisschool de Maaskei in Ophoven, samen met 19 andere Vlamingen een inleefreis naar Israël en de Palestijnse gebieden gemaakt. Een reis die veel indruk op haar maakte.

“In groepjes van vier eten we bij een Palestijns, christelijke familie. Hier leven vier generaties onder één dak. Na het overheerlijke maal praten we over de samenleving hier en thuis. Dan over de controle van de Israëli’s over het luchtruim, de infrastructuur, elektriciteit… over alles”, aldus Marie-Paul.

De in Ophoven werkzame godsdienstleerkracht verbleef tijdens haar verblijf bij een gastgezin. “We kregen onder meer een rondleiding in Aïda, een vluchtelingenkamp. Het kamp is slechts 0,7 km² groot. Eén dag is er water beschikbaar om veertien dagen mee toe te komen”, aldus Marie-Paul.

Haar hele reisverslag is online terug te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *