Stadsbestuur Hamont-Achel schenkt subsidie aan Soroptimisten ten voordele van Think Pink

Sinds 2018 mag Hamont-Achel zich als allereerste Noord-Limburgse stad een Think Pinkgemeente noemen. Het stadsbestuur staat immers achter het feit dat medisch onderzoek naar borstkanker een belangrijke factor is om deze ziekte te voorkomen. Met dat in het achterhoofd schenkt het college van burgemeester en schepenen een subsidie van € 250 aan de Soroptimisten Hamont-Achel Noord-Limburg ten voordele van de nationale borstkankercampagne ‘Think Pink’.

Op Paasmaandag organiseerden de Soroptimisten in Hamont-Achel een paaswandeling ten voordele van Think Pink. Onder een heerlijk zonnetje stapten maar liefst 236 deelnemers een wandeling van 3, 5, 7 of 10 kilometer. Een slim gekozen activiteit, want niet enkel medisch onderzoek is belangrijk in de strijd tegen kanker. Ook voldoende beweging is een cruciale pijler.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *