Vlaams geld voor speelplaats 't Schakeltje in Dilsen

De Vlaamse regering heeft een budget van 1,728 miljoen euro vrijgemaakt om te investeren in beweegvriendelijke en gedeelde speelplaatsen. ’t Schakeltje in Dilsen-Stokkem is één van de 114 scholen die geselecteerd werden en ontvangt € 14.500.

Doelstelling van deze maatregel is om speelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. Het is eveneens de bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap.

Directeur Rob Segers van ’t Schakeltje reageert opgetogen: “Onze school biedt naast type basisaanbod, ook type 9 aan voor leerlingen met autismespectrumstoornissen. Onze interne werkgroep ‘speelplaats’ onderzocht al langer de mogelijkheden om onze speelplaats gebruiksvriendelijker te maken. Dankzij de steun van de Vlaamse overheid kunnen we onze ideeën nu concretiseren en uitvoeren. Voor de verfraaiing van onze speelplaats zetten we in op natuurexploratie en extra mogelijkheden en rustmomenten voor de AUTI-leerlingen.”

Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem looft de samenwerking tussen de school en de stadsdiensten bij het indienen van het subsidiedossier. Eens de aanpassingen aan de speelplaats achter de rug zijn, zullen ook andere participanten zoals de lokale jeugd,- sportclubs, kinderopvang of buurtwerking tijdens schoolvrije uren gebruik kunnen maken van de speelplaats.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *