Toeristisch seizoen Dilsen-Stokkem opent met pianorecital

De stad Dilsen-Stokkem heeft op de binnenplaats van kasteel Ommerstein in Rotem het toeristisch seizoen geopend. De heer Koen Sleypen, schepen van toerisme verwelkomde de genodigden, waarna hij het beleidsplan uiteenzette.

De inhoud van de speech van de schepen verduidelijkt dat de overheid veel inzet om bezoekers te verrassen en een ontspannend verblijf te verzekeren. Het vakantieresort Terhills en het Maascentrum De Wissen zijn de poorten die toegang geven tot de toeristische trekpleisters. Het streekgebonden museum geeft de geheimen prijs van de rivier De Maas en de vlechtnijverheid.
De ligging, vlakbij het water en de fietsroute, geeft het bezoek aan De Wissen interessante mogelijkheden.

Na de opbeurende toespraak werden de aanwezigen, waaronder minister Lydia Peeters, burgemeester Sofie Vandeweerd, gemeentelijke mandatarissen en andere genodigden opgesplitst voor een geleid bezoek aan het kasteelpark met zijn diversiteit van bomen en heesters. De wandeling strandde aan de boerderij waar een vierhonderdtal geiten verzorgd worden.

De aan toerisme gelieerde verenigingen, evenals individuele hobbyisten, promootten streekproducten en nodigden uit tot een degustatie van wijn en streekbieren. Ook schilderwerken van o.a. het kunstatelier ’t Zolderke, vlechtproducten, houtsnijwerk en staalsculpturen waren er in overvloed te bewonderen.

Er was veel belangstelling voor het exclusief pianorecital van Elenaar Daniël Verstappen. Het concert bevatte composities als een voorsmaakje van zijn nieuwe album. Daniel combineert neoklassieke pianomuziek met elektronica waarmee hij bij een grote groep de gevoelige snaar raakt.

Tot slot werd de nieuwe brochure, de ‘Toeristische ontdekkingsgids’, voorgesteld.

Foto: Jean-Pierre Yzermans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *