Veel regen op korte tijd in Bree

Omstreeks 17.00 uur, gisterenavond, werd Bree getroffen door intense regenval en stevige hagelbuien. Er viel uitzonderlijk veel neerslag op korte tijd. 70 tot 80 liter per vierkante m² is een zeer hoge intensiteit. Hierop is de riolering niet voorzien. Als gevolg kwamen verschillende straten blank te staan en liepen heel wat woningen schade op.

Bij nood aan interventie om wateroverlast helpen weg te werken is nog steeds het algemeen noodnummer 1722 van toepassing.

Het stadsbestuur van Bree was reeds gestart met de opmaak van een overkoepelend hemelwaterplan en wil hiermee gericht maatregelen uitwerken om wateroverlast in de toekomst te beperken. Het is belangrijk dat zij alle informatie over mogelijke knelpunten en problemen in kaart kunnen brengen.

Alle meldingen over waterschade en problemen met betrekking tot de capaciteit van de riolering en afstromend regenwater kunnen worden doorgegeven via:
· 089 84 85 00
· centralebalie@bree.be
· online

Indien mogelijk, ontvangen zij graag foto’s van de waterstand op zondagavond bij deze meldingen.

Opgelet: met betrekking tot schadevergoeding dienen getroffen inwoners steeds een schadeaangifte bij hun eigen verzekeringsmaatschappij in te dienen.

Inwoners die hun woning en kelder opruimen kunnen containers op het openbaar domein plaatsen. (uitzonderlijk zonder vergunning) Gelieve hierbij de vlotte doorgang en veiligheid van de andere weggebruikers in acht te nemen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *