Tijdelijke verdwijning zebrapaden op Breese gewestwegen

Alerte mensen merkten op dat zebrapaden en fietsoversteken verdwenen op de gewestwegen in Bree. Dit is echter van tijdelijke aard.

De tijdelijke verdwijning van zebrapaden en fietsoversteekplekken op gewestwegen in Bree is in het kader van onderhoud. Verschillende zebrapaden waren niet goed meer zichtbaar. Wegen en verkeer heeft gekozen om deze eerst te verwijderen en daarna terug met thermoplasten aan te brengen. Daar is de aannemer dan ook mee bezig.

Ook zullen er blokmarkeringen verdwijnen en vervangen worden door de fietsverbindingsmarkering. Fietsers denken nog te vaak dat ze op de vroegere fietsoversteken met blokmarkeringen voorrang hadden, wat niet zo is. De kleine blokjes (fietsverbindingsmarkeringen) geven het onderscheid beter aan tussen een fietspadmarkering (met grote blokken) en de fietsverbindingsstrook (kleine blokken).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *