Rog-mozaïek krijgt nieuw thuis

Een door wijlen Jan Tullemans vervaardigd mozaïek-kunstwerk met een voorstelling van een rog als symbool van de Weerter vastenavond, is in samenwerking met verschillende partijen verplaatst. Het kunstwerk is nu te vinden op het pad voor de ingang van RICK naast het St. Raphaëlpad.

Enige maanden geleden bereikte V.V. de Rogstaekers een verzoek van Guy Aussems en Petra Kusters, de nieuwe eigenaren van het woonhuis van wijlen Jan Tullemans aan de Emmasingel. Het mozaïek-kunstwerk paste niet meer in de nieuwe bestemming en diende daarom verplaatst te worden. V.V. de Rogstaekers heeft zich als hoeder van de “Rog” over het kunstwerk ontfermd. Al snel bleek het culturele middelpunt van Weert, namelijk het park/plein bij het St. Raphaëlpad en RICK de beste locatie. In samenwerking met de gemeente Weert werd in Kessels Wegenbouw en Bestratingen de partner gevonden om de verplaatsing te realiseren. Zij hebben het mozaïek-kunstwerk “als een echte legpuzzel” opnieuw gelegd, aldus directeur Thijs Mansvelt.

Tijdens het Cultureel Lint op zondag 22 september a.s. is er speciale aandacht voor het nieuwe thuis van het mozaïek-kunstwerk.

Foto’s: Adrie Hendriks

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *