Weert is partnergemeente Tiny Forest

De gemeente Weert is geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. Weert is daar één van. Een eerste Tiny Forest is dit voorjaar geplant bij de Brede School Moesel. Dit najaar wordt het tweede Tiny Forest in Weert aangeplant in Leuken. Daarna volgen er nog twee in Graswinkel en in Molenakker.

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie € 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze wil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. Vorig jaar zijn er al 12 gemeenten geselecteerd. Dit jaar zijn dat er 15, onder andere door een donatie van de Fred Foundation.
Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: ‘Niet alleen het aantal gemeenten valt op, maar ook de diversiteit. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.’

Weert is een van de nieuwe partnergemeenten. Wethouder biodiversiteit Geert Gabriels zet zich in voor het planten van Tiny Forests: ‘Vanaf 2018 is biodiversiteit een specifiek benoemde wethouderspost waar we meteen werk van maken. Ik stroom over van enthousiasme over dit concept van Tiny Forest. Er zit alles in, bos, lucht, natuureducatie, blijheid, een prachtig verhaal!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *