Vierdejaars Humaniora Dilsen-Stokkem doorgronden stille waters

Naar jaarlijkse traditie gingen de vierdejaars van de Stedelijke Humaniora Dilsen-Stokkem onlangs naar Maascentrum De Wissen voor de vijverbiotoopstudie.

De leerlingen leren hier hoe ze waterplanten op naam moeten brengen. Bovendien worden de kleinste waterdiertjes aandachtig bestudeerd en gedetermineerd om de waterkwaliteit van het vijverwater te kunnen bepalen. De leerlingen die de richting wetenschappen volgen, zijn ook nog een halve dag zoet om het zoet water op haar chemische eigenschappen te analyseren.

Met het project ‘Stille waters doorgronden’ wil het Provinciaal Natuurcentrum de ecologische waterkwaliteit van alle Limburgse vijvers in kaart brengen. Alle informatie wordt centraal verzameld en door wetenschappers ontrafeld. Ondanks het wisselvallige weer waren onze leerlingen erg enthousiast. Ze hebben er dan ook heel wat van opgestoken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *