Verkiezingen rustig verlopen in de regio

Stembureau verkiezingen stemmen

In de regio Noord-Oost Limburg zijn de verkiezingen zondag 26 mei rustig verlopen. Op enkele plaatsen was het zondagochtend wel al vroeg aanschuiven, maar de voorzitters van de stembureaus laten weten dat het sfeervol verliep. De landelijke grote winnaar van de verkiezingen lijkt Vlaams Belang te worden. De N-VA blijft de grootste partij, maar verliest op verschillende plaatsen terrein. In de regio volgt de kiezer voornamelijk het landelijke beeld, met uitzondering van de gemeente Kinrooi.

Federaal ziet het er in de regio ongeveer hetzelfde uit. Ook daar blijft N-VA de grootste met 25,5 procent, maar ook hier zit er een daling. Vlaams Belang staat op 18 procent, CD&V en Open VLD op 14 procent, SP.A 11 procent, Groen 10 procent, PVDA 6 procent.

In de gemeente Kinrooi heeft men massaal voor CD&V gestemd, evenals Bocholt. In Dilsen-Stokkem is het meest gestemd op Open Vld. In Bree, werd het meest op N-VA gestemd en in Maaseik op Vlaams Belang, zowel federaal als voor het Vlaams Parlement.

De stemmen voor de Europese Unie worden pas na 23.00 uur bekend gemaakt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *