Infomarkt verkeersveilige schoolomgeving Kinrooi

In februari keurde de gemeenteraad van Kinrooi het ontwerp voor de verkeersveilige schoolomgeving in Kinrooi goed. Tijdens twee infomarkten in maart kon de buurt zijn opmerkingen daarover geven. Daarna hertekende de ontwerper het plan. De presentatie van de aangepaste versie is op 12 juni.

Op 4 februari 2019 keurde de gemeenteraad het ontwerp voor de verkeersveilige schoolomgeving in Kinrooi goed. In plaats van de klassieke informatieavond pakte het gemeentebestuur uit met een ander concept om de plannen voor te stellen.

Tijdens twee infomarkten – op woensdag 20 en 27 maart in sporthal de Schans – konden alle geïnteresseerden vrij binnenlopen om het ontwerp in te kijken. Medewerkers van Fluvius, de ontwerper en het gemeentebestuur waren telkens aanwezig om vragen te beantwoorden en om eventuele suggesties te bespreken en te noteren. Ontwerper – André Moens (Buro LST) – gaf een uitvoerige presentatie over het ontwerp. De afkoppelingsdeskundige van Fluvius lichtte de rioleringswerken en de gevolgen voor de buurtbewoners (gescheiden rioleringssysteem) toe.

Aan de hand van de opmerkingen hertekende de ontwerper vervolgens het plan. Zo is onder andere de suggestie om een fietsstraat – in rode asfalt – in beide richtingen voor het ganse projectgebied opgenomen in het hertekend plan. Wie benieuwd is naar de aangepaste versie, is welkom op woensdag 12 juni van 19.00 tot 21.00 uur in het cafetaria van sporthal De Schans in Kinrooi (Nelisveld 13). De gemeenteraad zal tijdens een van de volgende zittingen het plan opnieuw ter goedkeuring gepresenteerd krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *