Werken op afspraak ook in Maaseik

Gemeentekantoor Maaseik

In navolging van de gemeente Kinrooi gaat ook de Stad Maaseik werken op afspraak. Met het werken op afspraak wil de stad en het OCMW Maaseik hun dienstverlening verbeteren. “Je kan beroep doen op onze diensten wanneer dat voor jou het best past. De wachttijden zullen tot een strikt minimum beperkt worden”, aldus burgemeester Johan Tollenaere. Het werken op afspraak is na het vernieuwde balieplein en de inrichting van de snelbalies een volgende stap in een grotere vernieuwing van de dienstverlening.

“Daarbij zullen vanaf 17 juni de administratieve stadsdiensten, die nu gevestigd zijn in het oud ziekenhuis, terug verhuizen naar de Lekkerstraat. Ook de dienst Omgeving, die momenteel gevestigd is in Neeroeteren, zal vanaf dan een werkplek krijgen in het administratief centrum van Maaseik. Het OCMW blijft op zijn vertrouwde locatie op de Mgr. Koningsstraat 8 in Maaseik”, zo vervolgt burgemeester Tollenaere.

Niemand wacht graag. Logisch, je hebt wel betere dingen te doen dan aanschuiven aan de balies. “Als je ons vertelt wanneer je komt, zijn wij er voor jou. Zo eenvoudig is dat. En als we weten wanneer iedereen komt, kunnen we onze capaciteit daar beter op afstemmen”, aldus Johan Tollenaere. Daarom zal men voor heel wat zaken een afspraak moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan een geboorteaangifte, het aanvragen van een identiteitskaart, het aanvragen van een verwarmingstoelage of het informeren naar bouw- en verkavelingsmogelijkheden.

Wie vanaf 17 juni toch zonder afspraak komt, zal niet onmiddellijk geholpen kunnen worden. “Je wordt dan doorverwezen naar het onthaal om daar te kijken naar de eerst mogelijke vrije plaats in de agenda”, aldus burgemeester Tollenaere.

Voor een aantal eenvoudige en ‘snelle’ zaken hoeft men geen afspraak te maken. Voor zaken die minder dan 5 minuten in beslag nemen, kan men terecht bij de snelbalie. Denk bijvoorbeeld aan het afhalen van huisvuilzakken, het kopen van geschenkbonnen, afhalen van geen reclame-stickers, afgeven van documenten, het afhalen van een elektronische identiteitskaart, … Een volledig overzicht kan men raadplegen op www.maaseik.be/snelbalies.

Meer informatie over het werken op afspraak is online terug te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *