50én Maaseik naar Cantabrië en het Baskenland

Heerlijke dagen beleefden de leden van 50én Maaseik in Castro Urdiales, een oude vissersplaats aan de Atlantische Oceaan in Cantabrië. Het noordwesten van Spanje heeft veel te bieden. Over de steden Bilbao, San Sebastian, Satander en over het ruige achterland met het Cantabrisch gebergte van 300 km lang heeft iedereen wel eens gehoord.

Met goede Nederlandstalige gidsen bezochten de aanwezigen Bilbao, San Sebastian en de prehistorische grotten van Ojo Guareña gelegen in het machtige gebergte. Het was een goed verzorgde reis op basis van vol pension, met een prima hotel en met een overvloed aan etenswaren. De tapas en de pinchos (het chique broertje van de tapas) zullen de aanwezigen nog lang heugen. San Sebastian was voor hen een ontdekking, het Guggenheim Museum in Bilbao een wonder van architectuur en zo ook het Alhondiga, een voormalig wijnpakhuis en nu een multifunctioneel centrum.

14 mei maken de leden van 50én Maaseik een wandeling rondom de resten van het kasteel van Montfort en brengen ook een bezoek aan een van de gerestaureerde delen ervan en 24 mei trekken we de Eifel in. Van 1 tot en met 5 juli gaan ze relaxen op het Waddeneiland Vlieland.

Foto: Leo van Rens

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *