Crea afdeling Opoeteren maakt een halshangertje

De crea-afdeling van Opoeteren heeft samen met het eerste klasje van juffrouw Marie-Jeanne een mooi halshangertje van koffiepadjes gemaakt. Zo’n 18 kinderen kwamen met de juffrouw naar ons crealokaal. Het bracht leven in de brouwerij.

De koffiepadjes werden met de voet platgedrukt, nadien werden ze met een hamer platgeslagen. Dit bracht het nodige lawaai met zich mee. Vervolgens werden er twee tegen elkaar geplakt en voorzien van twee gaatjes. Uit een paar dozen werden enkele kralen gekozen. Deze werden in een draad geregen en met enkele knopen vastgelegd.

De sluiting werd zo geknoopt dat men de hanger juist op hoogte kon dragen.

Om de leerlingen wat te temperen, kregen ze allen een frisdrankje en een stukje koek. Rond drie uur ongeveer was hun tijd om. Met hun hangertje om de hals keerden ze terug naar school. Daarna konden ze aan de eigen hanger beginnen. Er waren mooie exemplaren bij, zo ging men weer naar huis met een voldaan gevoel.

Foto: Egidius Tielen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.