De Maaseikenaar viert vijftig jaargangen cultuur en historie van en over Maaseik (video)

Het tijdschrift De Maaseikenaar kon afgelopen zaterdag 50 kaarsjes uitblazen. In Maaseik werd een feestje georganiseerd ter ere van 50 jaargangen van dit cultuur-historisch tijdschrift dat vier maal per jaar verschijnt.

“Het idee kwam van een persoon uit Hasselt die aan me vroeg om een vijftal Maaseikenaren bij elkaar te brengen om een tijdschrift te lanceren”, zo vertelt initiator Tony van Wijck, die inmiddels de negentig gepasseerd is. Samen met Jaak Bergers was hij degene die aan de wieg stond van De Maaseikenaar.

Het tijdschrift kent vele abonnees. “We hebben er ruim 650 en daarnaast wordt het tijdschrift ook goed verkocht in lokale winkels”, aldus Jaak Bergers.

De redacteuren kunnen rekenen op vele correspondenten die materiaal aanleveren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar verjonging. “We zijn hier volop mee bezig. Dat is, net zoals in alle andere zaken rondom het werken met vrijwilligers niet altijd even gemakkelijk, maar ik denk dat we op de goede weg zitten”, aldus Wim Corstjens, een van de nieuwste leden van het tijdschrift.

De aanwezigen die zaterdag 4 mei bij de presentatie van de vijftigste jaargang van De Maaseikenaar waren, kregen een mooie bijlage met een collectie uit vijftig jaargangen covers. “Heel divers, maar beslist erg leuk”, aldus Marcel Cuyx, een van de redacteuren.

De toekomst ziet men rooskleurig in. “Er is ontzettend veel behoefte aan zaken uit het verleden van Maaseik. Hierin wordt constructief samengewerkt met het Documentatiecentrum Maaseik”, zo besluiten de heren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *