Dilsen-Stokkem = Octopusgemeente!

Ook in het schooljaar 2019-2020 zal Dilsen-Stokkem deelnemen aan het Octopusplan en dus een Octopusgemeente zijn.
Het Octopusplan wil werk maken van veilige maar vooral ook gezonde, groene schoolomgevingen die duurzame mobiliteit en ontmoeting stimuleren. Dat scholen, gemeenten en burgers bewust zijn van het belang van een gezond klimaat en gezonde lucht, zien we aan de vele klimaatmarsen en de groeiende belangstelling voor schoolstraten. Gezonde, groene schoolomgevingen zijn een speerpunt in de werking van het Octopusplan.

Alle scholen op het grondgebied van Dilsen-Stokkem kunnen zich, dankzij het engagement van het stadsbestuur, gratis inschrijven als Octopusschool. Ze ontvangen dan niet alleen heel wat campagnematerialen, maar ook kortingen op materialen, toegang tot het digitale leerplatform Octopus Verkeersl@nd, enz.

De eerste campagne zal de Strapdag zijn op vrijdag 20 september. Op die dag komen alle kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.