Glenwood House School Marimba Squad uit Zuid-Afrika geeft concert in kerk Tongerlo

Het Glenwood House School Marimba Squad uit Zuid-Afrika behaalde afgelopen weekend de eerste prijs summa cum laude op het Jeugdmuziekfestival in Neerpelt. De marimbaband gaf ook een concert in de kerk van Tongerlo.

Al enkele jaren op rij nodigt Kunst in de Kerk van Tongerlo een jeugdmuziekgroep die deelneemt aan het jeugdfestival in Neerpelt uit om een concert te geven in de kerk. Dit jaar hadden ze de eer dirigent Jan-Erik Swart met zijn marimba band and backing vocals te ontvangen. Hij was al eerder bij ons te gast met een 60-koppig kinderkoor. De marimbagroep deed een tournee van 12 dagen door Nederland en België. Op dinsdag 30 april waren ze te gast in Tongerlo. In de namiddag gaven ze een concert voor de 3 hoogste klassen van basisschool Kadee Tongerlo en De Wissel Opitter. De kinderen genoten van een concert van een klein uurtje met leuke melodieën. Dirigent Jan-Erik kreeg de kinderen zelfs zover dat ze door de gangen in de kerk dansten met enkele muzikanten.

Voor het eerst bleef een muziekgroep overnachten in Tongerlo. Daarvoor konden we rekenen op 12 gastgezinnen. Na het optreden voor de kinderen, gingen de muzikanten kennismaken met hun gastgezin en zich opfrissen. Om half 6 verzamelden ze terug in de parochiezaal waar de teamleden van KIK hen een broodmaaltijd aanboden.
’s Avonds traden onze vrienden op voor een 120-tal sympathisanten. Melodieën als ‘I will follow him’ van Sister act, ‘The lion sleeps tonight’ en andere herkenbare melodieën brachten de bezoekers in een vrolijke sfeer. De dirigent introduceerde de stukken zelf in het Zuid-Afrikaans. Leuk dat we het toch allemaal verstonden! Hij verduidelijkte ons de regels van het bespelen van een marimba. Zo mag er o.a. geen bladmuziek gebruikt worden, en de muzikanten mogen niet stilstaan maar moeten mee bewegen op de muziek.

Na een gezellige voormiddag in de gastgezinnen genoten onze vrienden op 1 mei samen van een lekker middagmaal in de parochiezaal. Nog even tijd voor een groepsfoto en om 14 uur zetten ze hun tournee verder met een bezoek aan Alden Biesen en hielden ze in Bokrijk hun volgende optreden.

Op het Jeugdmuziekfestival in Neerpelt, instrumentale editie, behaalden ze tijdens het weekend een eerste prijs summa cum laude.

Foto: Mieke Lempens

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.