Gratis cursus nieuwe spelling en correct taalgebruik in Maaseik

“Hoe zet ik mijn boodschap volgens de hedendaagse normen correct, beknopt en aantrekkelijk op papier?” Het Cultuurcentrum Achterolmen organiseert in samenwerking met de BIB Maaseik een introductieavond rond de nieuwe spelling en het correct gebruik van onze taal, leestekens, woordtekens, spaties,…

De inhoud van de introductieavond wordt exclusief voor Maaseik samengesteld door de winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2012: Edward Vanhove uit Neeroeteren.

Hij zal de introductieavond ook zelf leiden. Het wordt geen droge cursus maar een boeiende interactieve happening waarbij theorie en praktijk elkaar omarmen aan de hand van interessante onderwerpen zoals “Waar komt dit woord vandaan?”, “Kaas, bier en wijn” en “Lokale cultuur en legendes”. Dit alles wordt doorspekt met de nodige zin voor humor en bijzondere weetjes.

Deze cursus richt zich naar iedereen die zich om persoonlijke of professionele redenen wil bijscholen op het vlak van het gebruik van de Nederlandse taal: van ambtenaar over secretaris van een vereniging tot liefhebber van onze taal en cultuur.

Inschrijven kan online.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *