Grote belangstelling voor infobijeenkomst Wolven in Vlaanderen

In Bree was donderdagavond 9 mei veel belangstelling voor de informatiebijeenkomst over wolven in Vlaanderen.

Het Agentschap Natuur en Bos organiseert samen met enkele andere partners in diverse regio’s een studieavond over schapenhouderij en wolven. Donderdag was in de Regio Noord gekozen voor de kapel naast het stadhuis in Bree.

Vele particulieren en verantwoordelijken voor (klein)vee waren aanwezig.

Sinds januari 2018 werd een eerste, vrouwelijke wolf terug waargenomen in Vlaanderen, gevolgd door een tweede, mannelijke wolf in de zomer van 2018. In Vlaanderen is de wolf beschermd door de Europese en de Vlaamse wetgeving. De terugkeer van de wolf zorgt voor diverse vragen, zorgen en problemen bij schapenhouders. Niet onterecht, want het is reeds vaker aangetoond dat de schapenhouderij getroffen wordt door wolven. Ook voor particulieren met andere dieren (ganzen, eenden, geitjes, pony, …) was deze infosessie interessant.

Tijdens een informatieronde in de kern van het wolvengebied informeerden de verschillende betrokken overheden de schapenhouders en gaf men antwoorden op prangende vragen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *